فرش ماشینی درجه یک

معایب فرش دستباف و مزایای فرش ماشینی

معایب فرش دستباف و مزایای فرش ماشینی فرش ساویز بافت

فرش به عنوان یکی از ملزومات هر خانه ای به شمار می آید که از گذشته های دور به طرق مختلف در حال تولید بوده است تا به امروز که شاهد گسترش صنعت و تکنولوژی هستیم. در گذشته عدم وجود تکنولوژی های ماشینی سبب می شد تا افراد به صورت دستی به تولید بسیاری از مایحتاج خود همانند فرش بپردازند. اما با روی کار آمدن ماشین آلات صنعتی تولید فرش های ماشینی نیز از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار شد که در این نوشتار قصد داریم نکاتی در رابطه با معایب فرش دستباف و مزایای فرش ماشینی را خدمت شما عزیزان مطرح نماییم. 

 

تفاوت فرش دستباف و فرش ماشینی

فرش دستبافت ایرانی در جهان از شهرت و آوازه بسیار زیادی برخوردار است و به همین جهت از این محصول برای صادرات نیز استفاده می شود. هنوز با وجود تولید فرش های ماشینی، استقبال از فرش دستبافت بسیار زیاد است، چرا که از زیبایی و ظرافت خاصی برخوردار است که عموما به صورت تزیینی مورد استفاده خریداران قرار می گیرد. در ادامه می توانید با ویژگی های فرش دستباف و ماشینی جهت تشخیص این دو از یکدیگر بیش تر آشنا شوید.

 

مزایای فرش های ماشینی

فرش ماشینی یکی از محصولات صنعتی است که با استفاده از ماشین آلات بافنده در کارخانجات فرش بافی تولید و به بازار ارائه می گردد. این محصولات به علت بافته شدن با استفاده از ماشین آلات صنعتی و عدم به کارگیری از نیروی انسانی جهت بافت تار و پود، از قابلیت تولید آسان و سریع تری برخوردار است که نیز در قیمت نهایی محصول بی تاثیر نیست. قابلیت تولید آسان انواع طرح و نقشه ها و حتی طرح ها و تصاویر اختصاصی مشتری نیز در تولید فرش های ماشینی وجود دارد. از سری مزایای فرش ماشینی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • عمر و دوام بالای فرش های ماشینی از سری مزایای فرش اکریلیک، به عنوان بهترین جنس و الیاف بافت فرش ماشینی است که به عنوان اولین فاکتور کیفیت فرش ماشینی شناخته می شود که این الیاف اصولا منجر به ماندگاری فرش تا سی سال خواهد شد.
  • قابلیت به کارگیری از سبک های مختلف کلاسیک، مدرن، سنتی و فانتزی در تولید فرش های ماشینی در تراکم های مختلف پایین و بالا از دیگر مزایا و ویژگی های فرش ماشینی است که سبب تولید تنوع بالای محصولی از آن شده است.
  • رنگ بندی و نقش و نگار فرش ماشینی با استفاده از پالت های رنگی واقعی متعدد 8، 10 و یا 12 رنگ.
  • قابلیت کوتاه و بلند در نظر گرفتن خاب فرش ماشینی و به کارگیری از خاب های بلند و نرم با پاخوری راحت و عمری طولانی تر در مکان های پر تردد.
  • برخورداری از کناره هایی با همان جنس متریال اصلی فرش ماشینی جهت افزایش مرغوبیت کالا.
  • تولید فرش ماشینی در تنوع بافت مختلف ساده و گل برجسته که از مزایای فرش گل برجسته می توان به امکان به کارگیری از آن به عنوان فرش پذیرایی اشاره داشت.
  • امکان تولید فرش ماشینی در تراکم های مختلف گره و به کارگیری از آن ها به نسبت میزان پاخور فضا، برای مثال از مزایای فرش ۱۲۰۰ شانه به عنوان فرش پرتراکم می توان به کارآیی آن در فضاهای کم تردد جهت حفظ ظرافت و زیبایی آن اشاره داشت.

 

ویژگی های فرش دستبافت

به صورت کلی می توان در تعریف فرش دستبافت این گونه بیان نمود که زیر اندازی که تار و پود آن به وسیله دست بافته شود را فرش دستبافت می گویند. طرح های فرش دستبافت بسیار هنرمندانه توسط طراحان ایرانی نقشه کشی می شود که به کارگیری از آن در رنگ بندی های شاد و جذاب در قالب تار و پود، زیبایی بسیار چشم نوازی را رقم می زند. از مهم ترین ویژگی های فرش دستبافت می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • فرش دستبافت از لحاظ جلوه دارای نقش و نگاری جذاب و درخشان است که از نمای دور و نزدیک زیبایی آن قابل مشاهده می باشد.
  • ارزش هنری محصولات دستبافت بسیار بیش تر از محصولات ماشینی است.
  • فرش دستبافت جهت راحتی تمیز کردن از پرزهای انعطاف پذیر و نرم و درخشان برخوردار است.
  • دست بافته بودن این فرش سبب شده تا از ابعادی دقیق برخوردار نباشد و قسمت بالا و پایین قالی با کمی اختلاف برخوردار باشد.
  • از عمر و ماندگاری بسیار زیادی برخوردار است و پاخور بیش تر روی آن نیز سبب افزایش قدمت و قیمت آن می گردد.
  • پاخور بیش تر قالی های دستبافت سبب زیبایی و جلوه و قابلیت شستشوی هر چه بیش تر و بهتر آن خواهد شد.
  • برخورداری قالی دستبافت از الیاف طبیعی سبب شده تا فرش دستبافت در زمستان به عنوان کفپوشی گرم و در فصل تابستان نیز به عنوان کفپوشی سرد مورد استفاده قرار گیرد.
  • طرح و رنگ های موجود در فرش ماشینی به جهت بافته شده با دستگاه های پیشرفته و با دقت بالا کاملا متقارن می باشد.

 

معایب فرش دستبافت

در ادامه بیان ویژگی های فرش دستباف می توان معایبی را نیز در رابطه با آن بیان نمود که به همین دلیل فروش این محصول را در مقایسه با فرش های ماشینی از روند بسیار کاهشی برخوردار نموده است:

  • قیمت بالای فرش های دستباف یک امر کاملا طبیعی است که به علت تولید به وسیله نیروی دست انسانی قیمت فرش دستبافت نیز بسیار گران است.
  • استفاده از الیاف طبیعی نیز علاوه بر افزایش قیمت قالی، سبب رنگ رفتگی در اثر شستشوی زیاد خواهد شد و هم چنین که شست و شوی فرش دستبافت امری بسیار دشوار و سخت است و بهتر است این امر توسط متخصص صورت پذیرد.
  • به کارگیری از الیاف بافت طبیعی پشم سبب افزایش وزن محصول و سختی حمل و جابجایی و شست و شوی فرش شده است.
  • وجود شکل ها و رنگ های نامتقارن و غیر یکسان به دلیل خطای انسانی در فرش دستبافت دیده می شود.

 

فرش ماشینی بخریم یا دستباف؟

با مطالعه مطالب بالا در پاسخ به سوال فرش ماشینی بخریم یا دستباف؟ می توانید به این موضوع پی ببرید که تهیه فرش یا قالی دستبافت امری کاملا شخصی که بسته به سلیقه و به ویژه میزان بودجه افراد انتخاب این دو می تواند متفاوت باشد؛ اما اخیرا کثرت کارخانجات تولیدی در شهر فرش کاشان به عنوان پایتخت فرش جهان و تولید فرش های ماشینی در تنوع بالایی از سبک، رنگ و تراکم با ظرافتی مشابه با محصولات دستبافت و قیمتی مناسب تر، استقبال از فرش های ماشینی را نسبت به محصولات دستبافت و فروش آن در بازار فرش را بسیار افزایش داده است. فروشگاه ساویز بافت مرکزی معتبر جهت خرید آنلاین فرش ماشینی در متنوع ترین نوع خود به شمار می آید که متقاضیان به واسطه آن می توانند از بهترین کیفیت و قیمت فرش ماشینی دستباف گونه نیز بهره مند گردند.