فرش ماشینی درجه یک

روش های تشخیص فرش آکریلیک در هنگام خرید فرش ماشینی

روش های تشخیص فرش آکریلیک در هنگام خرید فرش ماشینی فرش ساویز بافت

فرش های ماشینی بر خلاف قالی های دستباف که با الیاف طبیعی پشم یا کرک بافته می شوند، با الیاف مصنوعی آکریلیک، پلی استر، پلی پروپیلن، ورژن و... بافته می شوند که هر کدام خصوصیات و ویژگی های منحصر خود را دارد. از میان این الیاف، بیشترین تولیدات فرش های ماشینی با الیاف آکریلیک است. روش های تشخیص فرش آکریلیک هنگام خرید فرش ماشینی بسیار آسان است که افراد می توانند در این زمینه علم خود را بالا ببرند تا هنگام خرید فرش ماشینی یک کارشناس باشند.

 

خصوصیات فرش اکریلیک (فرش آکریلیک چیست)

آیا می دانید فرش آکریلیک چیست؟ الیاف فرش آکریلیک، شبیه پشم طبیعی است و علاوه بر اینکه با این الیاف، فرش های ماشینی تولید می شوند، در تولید پارچه های تزیینی، جوراب، دستکش، روسری و... نیز استفاده می شود. این الیاف از پلیمر پلی اکریلو نیتریل ساخته شده اند.

از خصوصیات فرش آکریلیک این است که از الیافی بافته شده است که بسیار سبک و شبیه پشم طبیعی است. این فرش های ماشینی مقاومت بالایی در برابر روغن ها، چربی ها، تابش نور آفتاب، حرارت، پاخور شدن و شست و شو دارند. در صورتی که برخی از محصولات از قبیل فرش های بی سی اف، بعد از شست و شو ، سفت می شوند و ممکن است تغییر رنگ دهند. رنگ پذیری الیاف آکریلیک بالاست و خاصیت ضد حساسیتی دارد البته پرزدهی این الیاف بیشتر از الیاف دیگر است که با فرایند هیت ست شدن، پرزدهی آن ها گرفته می شود. سرنخ های الیاف آکریلیک، دانه اناری یا سوزن ته گردی است که بافت محصولات با این الیاف، سبب زیبایی و وضوح طرح و نقشه می شود.

خصوصیات فرش آکریلیک

مرحله هیت ست شده در فرش آکریلیک چیست؟

بهترین فرش آکریلیک، بافته ای است که الیاف آکریلیک در مرحله قبل از بافت، هیت ست می شوند. مرحله هیت ست در فرش آکریلیک، مرحله ای است که تثبیت حرارتی در آن اتفاق می افتد و در این مرحله، الیاف پس از ریسیده شدن و قبل از بافت، در دمای بالا بخار آب قرار گرفته و سرد می شوند. در این فرایند بدون آن که به الیاف آسیب وارد شود، با بخار آب حرارت می بینند و پس از حرارت دادن بلافاصله سرد می شوند. در مرحله ای که حرارت به الیاف وارد می شود، بی نظمی های که در ساختار مولکولی الیاف آکریلیک وجود دارد شکل منظمی به خود می گیرد و در مرحله سرد شدن، این تغییر و منظم شدن تثبیت می گردد.

اگر بخواهیم به ویژگی های فرش های هیت ست شده اشاره کنیم می توانیم بگوییم که به هیچ عنوان، نخ هایی که برای بافت فرش ماشینی هیت ست می شوند، تثبیت تاب پیدا می کنند و تاب های آن باز نمی شود. نخ مقاومت تر شده و در هنگام بافت با دستگاه های پیشرفته که سرعت بالایی دارند، نخ پاره نمی شود. این نخ ها در مرحله هیت ست، حالت انعطاف پذیری و برگشت پذیری پیدا می کنند و با پاخور شدن بسیار، الیاف به حالت اولیه خود بر می گردنند. پرزهای الیاف آکریلیک که قبل از هیت ست شده بسیار زیاد است در این فرایند از الیاف جدا شده و بدین صورت فرش آکریلیک هیت ست شده بافته ای است با پرزدهی بسیار کم که همان پرزدهای کم در چند هفته اول با روش های ساده از بین می روند.

 

فرش اکریلیک بهتر است یا پلی استر

در پاسخ به این سوال که فرش آکریلیک بهتر است یا پلی استر باید به تفاوت بین این دو الیاف پی ببرید.
الیاف پلی استر و آکریلیک، هر دو جزو الیاف غیر طبیعی هستند که بیشترین تولیدات فرش های ماشینی با این دو الیاف می باشد. ظرافت و نازکی الیاف پلی استر بیشتر از الیاف آکریلیک است و از این الیاف در بافت فرش های ظریف و تزیینی استفاده می کنند. فرش های پلی استر ظاهری زیبا و درخشان دارند و همان فرش های ماشینی ابریشم مصنوعی هستند که آسیب پذیری الیاف آن نسبت به الیاف آکریلیک بالاتر است.

تفاوت فرش آکریلیک با پلی استر در این است که ارتفاع خاب محصولات پلی استر کمتر است و این فرش های ماشینی، کف پوش مناسبی برای نشستن و استراحت روی آن نیستند و نمی توانند عایقی خوب باشند برای جلوگیری از گرما و سرمای کف زمین. مقاومت فرش های آکریلیک در برابر حرارت های مستقیم و غیر مستقیم بالاتر از پلی استر است و دوام این بافته ها بسیار بالاست. البته پرزدهی فرش های آکریلیک بیشتر از پلی استر است که این پرزدهی در مرحله هیت ست شده الیاف آکریلیک به حداقل می رسد.

قیمت فرش های آکریلیک بالاتر از پلی استر است ولی کیفیت بی نظیر آکریلیک سبب می شود تا خریداران تا سالیان متمادی بتوانند از آن ها استفاده کنند. فرش های پلی استر نسبت به آکریلیک، رطوبت کمتری را به خود جذب می کنند و از این کف پوش ها در آشپزخانه و محیط های مرطوب بسیار استفاده می شود.

 

تشخیص فرش ماشینی آکریلیک

برای تشخیص فرش آکریلیک از دیگر محصولات روش های بسیار ساده وجود دارند که با این روش ها شما می توانید قبل از خرید یک کارشناس باشید و نسبت به خرید بهترین فرش ماشینی اقدام کنید.

  • هنگامی که دست روی سطح یک قالی آکریلیک می کشید دست شما به راحتی باید روی سطح قالی سر بخورد و در هنگام لمس کردن دست شما نباید چسبندگی به سطح را احساس کند و نخ های آکریلیک که حالتی دانه دانه دارند از زیر دست رد می شوند.
  • فرش های آکریلیک بوی مواد نفتی و پلاستیک نمی دهند.
  • رنگ و طرح و نقشه شاد و براق است و درخشندگی بالایی دارند و رنگ های آن کدر و غبار گرفته نیست.
  • در برابر تست گرما (اتوی داغ و یا کتری داغ در تماس با فرش قرار بگیرد) مقاوم است و تغییر رنگ و یا تغییر ماهیت نمی کند.

تشخیص فرش ماشینی آکریلیک

انواع فرش ماشینی اکریلیک

انواع فرش ماشینی آکریلیک امروزه در شانه و تراکم های مختلف تولید می شوند و با توجه به نوع شانه و تراکم، نمره الیاف آکریلیک متفاوت است. دلیل متفاوت بودن نمره الیاف در بافت انواع فرش آکریلیک این است نوع شانه و تراکم در این بافته ها متفاوت است. هراندازه شانه (تعداد گره های زده شده در یک متر از عرض بافته) و تراکم (تعداد گره های زده شده در یک متر از طول بافته) بالاتر رود، به همان نمره نخ آکریلیک هیت ست شده بالاتر رفته و نخ نازک تر می شود.

انواع فرش آکریلیک بر حسب شانه و تراکم دسته بندی می شوند:

  • فرش های ماشینی 700 شانه که با تراکم 2250، 2550، 2800 و 3000 بافته می شوند با نمره نخ 18 سه لا و 21 بافته می شوند. بافت فرش های 700 شانه با این نمره نخ، بافته هایی را به وجود می آورد با ضخامت در حدود 10 میلیمتر که کف پوش خوبی برای اتاق نشیمن، هال و مکان های پررفت و آمد است.
  • فرش های 1000 شانه با تراکم 3000 بافته هایی هستند که با الیاف آکریلیک هیت ست شده نمره 36 و 40 بافته می شوند و ظرافت و زیبایی شانه بالاتر از 700 شانه هاست و ضخامتی در حدود 8 میلیمتر دارند.
  • فرش های 1200 شانه با تراکم 3600 که با الیاف آکریلیک هیت ست شده نمره 30 تا 36 بافته می شوند و ضخامتی در حدود 6 دارند.
  • فرش های 1500 شانه با تراکم 4500 که جزو ظریف ترین و نازک ترین فرش های ماشینی هستند با نازک ترین نخ آکریلیک با نمره 50، 55 و 60 بافته می شوند و ضخامتی در حدود 5 میلیمتر دارند.
  • فرش های آکریلیک در شانه و تراکم پایین نیز تولید می شوند از قبیل 500 شانه و 450 شانه که کیفیت و زیبایی این محصولات را ندارند.

خرید فرش آکریلیک

مقاومت بالا، کیفیت بی نظیر، طرح و نقشه های با وضوح، رنگبندی درخشان، بدون پرز بودن و ضدحساسیت فرش های آکریلیک هیت ست شده سبب شده است تا از این بافته ها، استقبال بیشتری شود. خرید فرش آکریلیک بیشتر از پلی استر و دیگر الیاف است. کارخانه ریسندگی و بافندگی فرش ساویز بافت توانسته است فرش های آکریلیک ماشینی را در شانه و تراکم های مختلف و در طرح های کلاسیک و مدرن به فروش برساند. طرح فرش آکریلیک در این مجموعه تولیدی از هنر طراحان خبره و زبر دست است که با قیمت تولیدی و عمده به فروش می رسد.

فرش تمام آکریلیک کاشان به صورت مستقیم و بدون واسطه به فروش می رسد. فروش مستقیم و بدون واسطه یعنی دسترسی شما به محصولات با قیمت زیر بازار و قیمت درب کارخانه.


و کلام آخر:
با توجه به مطالب بالا می توانیم نتیجه بگیریم که فرش آکریلیک خوبه و با خرید این فرش ها توانسته ایم به باکیفیت ترین فرش های ماشینی دسترسی پیدا کنیم.