فرش ماشینی درجه یک

آشنایی با مراحل تولید فرش ماشینی

فرش ماشینی چگونه تولید می شود فرش ساویز بافت

فرش ماشینی یکی از محبوب ترین انواع بافته ها در بین خریداران است. فرش ماشینی اصطلاحی است که به بافته هایی داده می شود که به کمک دستگاه و ماشین آلات و الیاف مصنوعی تولید می شود. انواع مختلف فرش های ماشینی در بازار وجود دارد؛ از فرش های فانتزی گرفته تا فرش های طرح سنتی و کلاسیک. نحوه تولید فرش های ماشینی بر اساس نوع آن ها متفاوت خواهد بود، اما در حالت کلی مراحل بافت فرش ماشینی یکسان است به طور کلی در صنعت نساجی و برای تولید هر محصولی چهار مرحله اصلی پشت سر گذاشته می شود: ریسندگی، رنگرزی، بافندگی و تکمیل.

کارخانه های فرش ماشینی نخ های ریسیده شده و رنگ شده را خریداری کرده و پس از بافت و تمام مراحل تکمیل، فرش ماشینی را روانه بازار می‌کنند.
در این مقاله با عنوان مراحل تولید فرش ماشینی در ۴ مرحله را با جزئیات بررسی خواهیم نمود. با خواندن این مقاله متوجه می شوید که فرش چگونه تولید می شود؟

 

آشنایی با مراحل تولید فرش ماشینی

ریسندگی فرش

مرحله اول تحت عنوان مرحله ریسندگی همان مرحله ای است که در گذشته به کمک دستگاه های ساده نخ ریسی انجام می شده و رفته رفته تکنولوژی پیشرفته برای ریسیدن نخ ها به وجود آمده است. در مرحله ریسندگی، نخ های مورد استفاده که تنها مواد اولیه فرش های ماشینی را شکل می‌دهند، در قالب نخ خاب، نخ تار و یا نخ پود موجود هستند که نخ خاب از جنس پلی استر، اکریلیک و پلی پروپیلن نخ تار از جنس پنبه یا پلی استر و نخ پود معمولاً از جنس جوت تولید می شود. نوع فرش ماشینی بر اساس نخ خاب تعیین می شود و جالب است بدانید معمولاً نخ ها فرایند هیت ست را پشت سر گذاشته و سپس برای استفاده در فرش های ماشینی وارد دستگاه می شود.
نخ هایی که به کمک ماشین های نخ ریسی در الیاف کوتاه و بلند تولید می شوند، وارد مرحله دوم که مرحله رنگ ریزی است، شده و در همین مرحله هیت ست هم خواهند شد. ناگفته نماند نخ خاب بر اساس جنسی که دارند رنگرزی می شوند. شرکت تولید کننده فرش ماشینی می تواند پس از مرحله ریسندگی نخ را خریداری کرده و فرآیند رنگرزی را خود بر عهده بگیرد.
نخ خاب پس از ریسیده شدن به دور ابزارهای تحت عنوان بوبین پچیده می‌شوند و هنگامی که به مرحله رنگرزی وارد می شود از بوبین ها باز شده و سپس همین بوبین ها پیچیده می شود.

رنگرزی فرش

رنگرزی مهم ترین مرحله تولید فرش ماشینی است. چرا که علاوه بر زیبایی و درخشندگی، تعیین کننده کیفیت فرش هم خواهد بود. کیفیت رنگ رزین نه تنها در فرش های ماشینی بلکه در تمام ابعاد صنعت نساجی اهمیت دارد. هنگامی که فرش های ماشینی درون دستگاه بافت قرار می گیرند، به صورت دو تخته فرش با بافت رو و بافت زیر به صورت همزمان بافته می‌شود. این فرش های جفت در نهایت و پس از بافته شدن به کمک تیغه های مخصوصی از یکدیگر جدا می‌شود. حال مهم است که الیاف رنگ شده به درستی در دستگاه قرار بگیرند تا بافته شبیه به نقشه پیش برود. در رابطه با اهمیت رنگرزی الیاف همین کافی است که بدانیم کیفیت بالای رنگ بندی، مقاومت فرش را در برابر نور آفتاب، شست و شو، تردد و... مشخص خواهد کرد.

بافندگی فرش

مرحله اصلی مرحله بافندگی است. در رابطه با فرش های دستبافت که آن ها را قالی هم می نامیم هنرمندان با هنر دست خود فرش های ماشینی را خلق می‌کردند. اما در بافت فرش ماشینی به کمک ماشین آلات دستگاه های مدرن و فوق پیشرفته که روز به روز در حال رشد تکنولوژی هستند، به کمک ما آمده و تولیدکنندگان به وسیله این دستگاه ها می توانند در زمانی اندک مساحت زیادی از فرش های ماشینی را عرضه کند. انواع مختلفی از فرش های ماشینی به کمک دستگاه‌ های بافت، بافته می شود. مرحله بافندگی تعیین کننده درجه یک بودن یا نبودن فرش های ماشینی است. عدم نخ در رفتگی، عدم پارگی، صحیح بودن ابعاد و نقشه و همچنین شانه و تراکم از مهم ترین مواردی است که در مرحله بافندگی فرش ماشینی تعیین می شود. بافندگی تنها مرحله ای است که صددرصد توسط کارخانه های فرش ماشینی صورت می گیرد.
دستگاه های بافت فرش ماشینی عموماً از کشور های اروپایی وارد شده و امروزه انواع مختلفی از دستگاه ها را تحت کمپانی های مختلف را می بینیم که بهترین فرش های ماشینی توسط این دستگاه ها تولید می شوند.

برای مثال دستگاه های HCIx2 که مدرن ترین دستگاه بافندگی فرش بوده و جدید ترین تکنولوژی روز دنیا بر روی این دستگاه پیاده سازی شده است می باشد و توسط شرکت های وندویل در بلژیک و شونهر آلمان که معتبر ترین سازنده دستگاه های بافندگی فرش در جهان به حساب می آیند، ساخته می شوند و مجتمع ریسندگی بافندگی ساویز بافت برای تولید فرش ماشینی ساویز از این دستگاه های به روز استفاده می کند.

تکمیل فرش

تکمیل، مرحله آخر تولید فرش ماشینی است. فرش های ماشینی پس از بافته شدن توسط ماشین های بافت، ایرادات کوچکی دارند که در مرحله تکمیل این ایرادات رفع خواهد شد. علاوه بر رفع ایرادات کوچک به مواردی مانند براقیت فرش، جلوه و نمای فرش، آهار زنی، اضافه کردن ریشه ها و زدودن پرز ها دقت خواهد شد. همچنین در مرحله تکمیل، رزین و چسب های مخصوصی بر پشت فرش زده می شود تا استحکام گره ها تضمین شود. چسباندن شناسنامه بر پشت فرش ماشینی آخرین مورد است که در تولید فرش ماشینی انجام می گیرد.

با وجود آن که مراحل تولید فرش ماشینی در حالت کلی تحت چهار مرحله دسته بندی می شوند، اما جالب است بدانید هر کدام از این مرحله ها به خودی خود حجم زیادی از فعالیت ها را در بر می گیرد که اهمال و یا کوتاهی در هر یک از این مراحل و گام ها از کیفیت و مرغوبیت فرش کاسته و برای داشتن یک تخته فرش ماشینی درجه یک نیاز به دقت و توجه بالایی داریم.
برای آنکه بتوانید بهترین فرش ماشینی را خریداری کنید، می توانید به کارخانه، نمایشگاه و یا حتی فروشگاه اینترنتی ساویز بافت مراجعه کرده و با خرید اطمینان بخش نسبت به اصل بودن فرش ماشینی خرید به صرفه و رضایت بخش داشته باشیم.