فرش ماشینی درجه یک

استانداردهای فرش ماشینی را بشناسید

استانداردهای فرش ماشینی را بشناسید فرش ساویز بافت

فرش به عنوان کالایی پرمصرف در سطح جهانی شناخته می شود که تولید آن نسبت به قرون گذشته با روند بسیار بیش تر و صنعتی انجام می شود. علاوه بر آن فرش به عنوان کالایی لوکس به شمار می آید که تهیه و خریداری آن برای مصرف کنندگان پرداخت هزینه های بالایی را در بر دارد، از این رو خریداران همواره به دنبال فرش های با کیفیت و درجه یک هستند. کیفیت فرش های ماشینی شامل استانداردهایی است که در هنگام تولید فرش باید از سوی تولید کنندگان رعایت شود تا محصولی با کیفیت و استاندارد را ارائه نمایند. در همین راستا مقاله ای تحت عنوان استانداردهای فرش ماشینی را بشناسید، جهت آشنایی بیش تر شما عزیزان تنظیم نموده ایم که با به کارگیری آن در هنگام خرید خواهید توانست از فرش استاندارد و با کیفیت بهره‌مند گردید. تمامی استانداردهای فرش ماشینی روی برچسب پشت فرش نیز موجود است.

 

الیاف بافت فرش استاندارد

تعریف استاندارد برای فرش ماشینی به عنوان امری ملزم از سوی کارشناسان جهت صحت سلامت و اصالت فرش های با کیفیت و درجه یک از محصولات غیر اصل در بازار جهانی بسیار ضروری می باشد. وجود یک استاندارد تعیین و ثابت شده در بین تنوع بالای محصولی فرش ماشینی، کمک بسیار بزرگی به خریداران جهت تشخیص فرش خوب و استاندارد از محصولات نامرغوب خواهد بود. مواد مصرفی مانند نخ که تقریبا دو سوم از وزن فرش را دربر می گیرد، از اهمیت بسیار زیادی در این امر برخوردار است. در همین رابطه نکاتی را ارائه داده ایم که با مطالعه آن خواهید توانست به اصل و استاندارد بودن نخ های مصرفی فرش ماشینی پی ببرید.

 

جنس نخ خاب فرش استاندارد

نخ خاب به همان نخ های موجود در سطح فرش گفته می شود که به صورت گره های یو شکل به دور نخ تار بافته می شود و با دست کشیدن روی خاب فرش دانه‌دانه از زیر گره ها از زیر دستتان رد خواهد شد. الیاف بافت مصنوعی که برای تولید فرش ماشینی از سوی وزارت استاندارد جهانی مورد تایید قرار گرفته شامل الیاف اکریلیک، پلی استر و پلی پروپیلن است که نوع هیت ست شده آن ها نیز بسیار با دوام و مقاوم و هم چنین فرش بدون پرز را تولید خواهد نمود.

 

ارتفاع نخ خاب فرش استاندارد

ارتفاع نخ خاب با شانه فرش رابطه عکس دارد، بدین منظور که هر چه شانه فرش افزایش یابد، ارتفاع نخ خاب کوتاه تر و کمتر در نظر گرفته می شودو به همین علت به عنوان فرش دستباف گونه معرفی می گردد. به صورت کلی ارتفاع نخ خاب فرش های ماشینی از 3 تا 35 میلی‌متر بسته به نوع فرش متغیر است. فرش های ماشینی به لحاظ ارتفاع نخ خاب به دو دسته فرش همگن که از خاب یکسان به لحاظ شکل، جنس، تراکم و ارتفاع برخوردار است و فرش غیر همگن و یا غیر یکسان بدین لحاظ تقسیم می شود. انواع تراکم های فرش ماشینی از ارتفاع نخ خاب و ضخامت متفاوتی به شرح زیر برخوردار است:

  • ارتفاع نخ خاب فرش 1500 شانه حدود 5 میلی‌متر
  • ارتفاع نخ خاب فرش 1200 شانه تقریبا 6 میلی‌متر
  • ارتفاع نخ خاب فرش 1000 شانه برابر با 8 میلی‌متر
  • ارتفاع نخ خاب فرش 700 شانه حدود 10 میلی‌متر
  • ارتفاع نخ خاب فرش 500 شانه تقریبا برابر با 11 میلی‌متر

ارتفاع نخ خاب فرش استاندارد ساویز

 

جنس نخ خاب تار و پود

نخ تار به نخ های بسته شده در امتداد طولی فرش گفته می شود که بهتر است جنس آن به ترتیب از پنبه، پلی استر و یا ترکیبی از این دو باشد. تولید محصولات ارزان قیمت نیز با استفاده از نخ تار بی سی اف صورت می پذیرد. نخ بافته شده به دور تار با استفاده از نخ پود سفت و محکم می شود تا در هنگام استفاده این گره ها در نیاید. نخ پود به صورت افقی روی گره های تبیده شده به دور نخ تار توسط شانه دستگاه قالیبافی کوبیده می شود. جنس نخ پنبه و جوت طبیعی از بهترین الیاف استاندارد برای پود فرش ماشینی هستند.

 

انواع تراکم فرش ماشینی استاندارد

از دیگر موارد مهم جهت تعیین استاندارد های لازم برای فرش ماشینی، به دست آوردن جایگاهی عالی در بازارهای خارجی است، زیرا بازار جهانی محصولات غیر استاندارد را نمی پذیرد و تولید کننده محصولات غیر استاندارد در این بازار هیچ جایگاهی نخواهد داشت. مهر استاندارد ایران برای اکثر بازارهای جهانی شناخته شده است و به همین دلیل تولید کنندگان برای کسب این مهر از سوی سازمان استاندارد ایران ملزم به رعایت استانداردهایی مثل تراکم های استاندارد تعریف شده در فرش ماشینی هستند. انواع تراکم تعریف شده برای فرش ماشینی شامل موارد زیر است که در ادامه این قسمت به معرفی استانداردهای لازم برای هر یک از آن ها پرداخته ایم.

 

تراکم عرضی شانه فرش استاندارد

تعداد گره های بافته شده در یک متر عرضی فرش ماشینی شانه فرش می گویند که در ظرافت، زیبایی و نوع کاربری فرش بسیار موثر است. افزایش تعداد گره های شانه عرضی سبب جلوه ظریف تر و توپر تر فرش ماشینی می شود. به همین دلیل فرش های با شانه بالا را بهتر است به عنوان فرش پذیرایی به جهت تردد کمتر و حفظ طولانی تر ظرافت و زیبایی آن به کار گیریم.

 

تراکم طولی فرش ماشینی استاندارد

به تعداد گره های به کار رفته در یک متر طولی فرش، تراکم گفته می شود که اصولا با احتساب سه ردیف پود، سه برابر شانه عرضی است. هر چه تراکم طولی فرش بیش تر باشد، فرش از انسجام و استحکام بالاتری نیز برخوردار است. فرش های با تراکم پایین از ضخامت و نرمی و راحتی بیش تری برخوردار است که آن را می توانید برای مکان های پر رفت و آمدی مثل فرش نشیمن به کار برید.

 

تراکم پود در متر فرش استاندارد

از مهم ترین استانداردهای تراکم می توان به تراکم پود در متر اشاره داشت که در افزایش و یا کاهش قیمت فرش ماشینی نیز موثر است. تراکم پود در متر به تراکمی گفته می شود که افزایش آن سبب افزایش فشردگی فرش می شود که از 600 پود در متر مربع تا 4500 پود در فرش نسبت به شانه انواع فرش ماشینی متغیر است.

 

تراکم گره در متر فرش استاندارد

تراکم گره در متر از اهمیت زیادی مانند دیگر تراکم ها برخوردار نیست اما رعایت آن از سوی سازمان استاندارد جهانی به امری ملزم تبدیل شده و افزایش تعداد گره در متر مربع فرش سبب افزایش کیفیت و مقاومت بیش تر آن می شود. در ادامه انواع تراکم های استاندارد فرش ماشینی را مشاهده می نمایید:

  • فرش 700 شانه تراکم 2550 پود در متر برابر است با 595000 گره در متر مربع
  • فرش 1000 شانه تراکم 3000 پود در متر برابر است با 1000000 گره در متر مربع
  • فرش 1200 شانه تراکم 3600 پود در متر برابر است با 1440000 گره در متر مربع
  • فرش 1500 شانه تراکم 4500 پود در متر برابر است با 2250000 گره در متر مربع

 

ابعاد استاندارد فرش های ماشینی

رعایت استانداردهای فرش ماشینی از سوی تولید کننده سبب جلب اطمینان خاطر مصرف کننده از لحاظ کیفی و شرایط بهینه ای فرش ماشینی می شود. از دیگر استاندارهایی تعریف شده برای فرش های ماشینی می توان به اندازه استاندارد فرش اشاره داشت که شامل ابعاد کوچک و بزرگ می شود. از جمله سایزهای استاندارد فرش که بسیار هم پرفروش هستند، می توان به ابعاد استاندارد فرش 4 متری، ابعاد استاندارد فرش ۶ متری، ابعاد استاندارد فرش 9 متری و سایز استاندارد فرش 12 متری اشاره داشت که همان طور که در تصویر زیر مشاهده می نمایید از طول و عرض مشخصی برخوردار است که می توان به عنوان استانداردهای ابعاد فرش ماشینی مطرح نمود. افراد با توجه به نیاز خود می توانند از این ابعاد استاندارد فرش نسبت به متراژ مقدار فضای خانه خود بهترین چیدمان را طبق متدهای طراحی داخلی روز دنیا برای دکوراسیون منزل شان در نظر بگیرند.

ابعاد استاندارد فرش های ماشینی ساویز بافت

 

چیدمان منزل به کمک ابعاد استاندارد فرش ماشینی

با اطلاع از ابعاد استاندارد فرش ماشینی می توانید درک بهتری از نحوه چیدمان منزل خود داشته باشید و طبق ابعاد استاندارد موجود بسیار ساده به چیدمان منزل خود بپردازید. علاوه بر سایزهای استاندارد فرش، اشکال مختلف مستطیل، دایره، بیضی و مربع برای تولید فرش ماشینی در نظر گرفته می شود که بهتر است اصول چیدمان توسط هر یک از این اشکال را نیز برای بهره مندی از فضایی مناسب بدانید. استفاده از فرش گرد اصولا به عنوان پادری، فرش بالکن و فرش اتاق خواب در فضاهای کوچک و یا مفروش کردن قسمت زیر میز ناهار خوری و مبلمان بهتر است، در صورتی که به عنوان فرش اصلی فضاهای کوچک اصلا از جلوه خوبی برخوردار نخواهد بود. هم چنین ابعاد فرش را نیز طوری انتخاب نمایید تا فاصله 20 سانتی متری تا یک متری فرش تا دیوار نسبت به کوچک و بزرگی فضا منزل تان نیز در نظر گرفته شود.

 

عوامل موثر بر قیمت استاندارد فرش ماشینی

از عوامل موثر بر قیمت فرش ماشینی استاندارد علاوه بر موارد فوق می توان به مواردی چون وزن فرش که آن هم از استانداردهای خود دارای رابطه مستقیم با تراکم و ارتفاع خاب برخوردار است، تعداد رنگ بندی به کار رفته در نقش نگاری فرش، برخورداری از طرح های اختصاصی و برند فرش اشاره داشت که هر چه به استانداردهای فرش ماشینی نزدیک تر باشد، مسلما از قیمت استاندارد و مناسب تری هم برخوردار خواهد بود. مسلما با افزایش تراکم به ظرافت بافت فرش ماشینی افزوده می شود و در نتیجه در افزایش قیمت فرش ماشینی استاندارد نیز موثر خواهد بود. روش خرید فرش استاندارد نیز عاملی موثر دیگری بر قیمت فرش های ماشینی است که با شیوه مستقیم و غیر حضوری مراجعه به وب سایت های معتبری مثل فروشگاه ساویز بافت که خود از کارخانه تولیدی برخوردارند، می توانید از مناسب ترین قیمت فرش ماشینی استاندارد بهره‌مند گردید.