فرش ماشینی درجه یک

نکات مهم درباره فرش ضد حساسیت

نکات مهم درباره فرش ضد حساسیت فرش ساویز بافت

هر ساله با پیشرفت هایی که در صنعت فرش ماشینی ایجاد می شود و به تجارب تولید کنندگان افزوده می شود، دیگر شاهد مشکلات و عیوبی که قبلا در تولید فرش های ماشینی وجود داشته نیستیم. چرا که به کارگیری از پیشرفته‌ترین تکنولوژی های روز دنیا و به واسطه آن استفاده از بهترین مواد و متریال سبب تولید محصولاتی با ویژگی های جدیدی شده که بسیار مورد استقبال خانواده ها قرار گرفته است. از همین رو قصد داریم در مقاله امروز خود به معرفی یکی از پرطرفدارترین این محصولات جدید یعنی فرش ضد حساسیت بپردازیم که در ادامه بیش تر می توانید با نکات مهم درباره فرش ضد حساسیت آشنا شوید. زیرا ضد حساسیت بودن فرش برای بسیاری از خانواده به ویژه کسانی که از فرزند کوچک و فرد سالمند در خانه برخوردارند، بسیار حائز اهمیت است.

 

فرش ضد حساسیت چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

فرش به عنوان کالای ضروری و عضو جدانشدنی هر خانه محسوب می شود که با استفاده از دو نوع الیاف بافت طبیعی و مصنوعی تولید می شود. الیاف طبیعی به دلیل مرغوبیت بیش تر حساسیت کمتری را ایجاد می نمایند در صورتی که الیاف بافت مصنوعی از چندین نوع تشکیل شده که نوع نامرغوب آن به دلیل برخورداری از گازهای مضر و پرز باعث ایجاد حساسیت می شوند و چاره ای جز تعویض آن نخواهد بود. اما به دلیل تفاوت قیمت بالایی که بین فرش های طبیعی و مصنوعی وجود دارد، بسیاری از افراد توان خرید محصولات طبیعی را نداشته که پیشنهاد ما به آن ها تهیه و استفاده از فرش ماشینی ضد حساسیت با جنس الیاف بافت مصنوعی اکریلیک است. در واقع تولید کنندگان با پیاده‌سازی فرآیندهایی میزان پرزدهی این الیاف را بسیار کاهش داده اند که به نوعی فرش ضد حساسیت اکریلیک را روانه بازار نموده اند.

 

معرفی انواع حساسیت نسبت به فرش

از آن جایی که تولید فرش های ماشینی در تنوع بالایی صورت می پذیرد، پس وجود مواد و متریال مختلف می تواند انواع مختلفی از حساسیت را ایجاد نماید. به کارگیری از الیاف مختلف مصنوعی چون بی سی اف، پلی پروپیلن، پلی استر و اکریلیک در تولید فرش های ماشینی سبب ارائه کیفیت های مختلفی از این محصولات شده که هر یک بنا به ویژگی هایی که دارد، حساسیت هایی را در فرد ایجاد می نماید که در زیر می توانید با آن ها آشنا شوید:

  • آلرژی گرد و غبار: وجود گره ها و یا پرزهای بلند در فرش های ماشینی سبب محبوس شده گرد و غبار در لابلای این ریشه ها می شود که با مرتب جارو زدن و شستشوی فرش می توانید از این عامل آلرژی زا نیز دور بمانید.
  • آلرژی به گرده: گرده های فصلی از نوع شایع حساسیت هایی هستند که با باز شدن در و پنجره به خانه وارد می وشند و می توان با جارو زدن مرتب فرش در این فصول سال و استفاده از تهویه مناسب از این نوع حساسیت جلوگیری نمود.
  • آلرژی به جنس پد های زیر فرش: در برخی از موارد افراد از پد و یا همان ترمز فرش جهت عدم لیزخوردگی روی کفپوش های سرامیکی استفاده می نمایند که این پد از جنس لاتکس تشکیل شده از مواد پلاستیکی و مشتقات آن است که در برخی افراد ایجاد حساسیت می نماید.
  • حساسیت به پرز فرش: از عوامل اصلی حساسیت به فرش است که با تهیه فرش بدون پرز دهی می توانید از این عامل حساسیت زا جلوگیری نمایید.
  • آلرژی به الیاف: در تولید بعضی از موارد هم استفاده از الیاف نامرغوب در تولید فرش است که سبب ایجاد آلرژی و حساسیت می شود، زیرا از مواد پلاستیکی که بوی تند نفت می دهد برخوردار است.
  • آلرژی ایجاد شده توسط حیوانات خانگی: ریختن مواد ریز غذا و یا موی حیوانات خانگی در لابلای پرزهای فرش نیز یکی از عوامل آلرژی زا است که با محدود کردن جای حیوانات می توانید از بروز این عامل حساسیت زا نیز جلوگیری نمایید.

 

معرفی انواع حساسیت نسبت به فرش ساویز بافت

 

نگهداری فرش ضد حساسیت

به منظور جلوگیری از بروز حساسیت توسط فرش های ماشینی در خانه می توانید از قالیچه به جای موکت نگهداری نمایید و یا این که برای جلوی درهای ورودی از فرش های پشمی که توانایی جذب گرد و غبار بیش تری در هوا را دارند، استفاده نمایید. تمیزی و جارو کردن مرتب و روزانه فرش های ماشینی نیز می تواند در جلوگیری از ایجاد آلرژی و حساسیت بسیار موثر باشد. از دیگر موارد دور ماندن از گزینه های حساسیت زا، می توان به استفاده از فرش های اکریلیک در خانه اشاره داشت که خاصیت ضد حساسیت بیش تری نسبت به سایر محصولات دارد.

 

دلیل ایجاد پرز فرش ماشینی

یکی از دلایل ایجاد پرزدهی در فرش، آهار نامناسب است که سبب می شود، الیاف بالاتر از سایر ریشه ها قرار بگیرد و به دلیل عدم مهار توسط آهار، نخ ها به هم متصل نمی شود که در نتیجه با پاخور و سایش این مورد بیشتر تشدید شده و باعث پرزدهی فرش می شود. الیاف فرش ضد حساسیت الیافی هستند که توسط فرآیند هیت ست و یا با حرارت دهی، پرزهای آن تثبیت شده اند و دیگر نه تنها پرزدهی ندارند، بلکه از خاصیت پفکی یا حجیم شدن و مقاومت بیش تر و پارگی کمتر و لطافت بیش تری برخوردار می گردد. اما در کل تمام فرش های ماشینی خوب از مقداری پرزدهی برخوردارند که پس از یک تا سه هفته پاخور شدن و جاروکشی مرتب با استفاده از جاروبرقی، این مشکل رفع می گردد. البته فرش های ماشینی تراکم بالا مانند فرش 1200 شانه اکریلیک و 1500 از مقدار پرزدهی بسیار کمتری برخوردارند.

 

روش پاک کردن پرزهای فرش ماشینی

در گذشته افراد جهت از بین بردن پرز فرش های ماشینی با استفاده از جاروهای خاصی و خیس کردن آن، پرزهای بیش تری از آن را بدون آسیب رسانی به بافت فرش از بین میبردند. از دیگر روش های از بین بردن پرز یا کرک فرش می توان به کشیدن کیسه مرطوب حمام روی خاب و یا چندین مرتبه شستشوی فرش با استفاده از شامپو فرش در سال اشاره کرد. استفاده از فرچه و یا سیم روشی کاملا اشتباه است که علاوه بر آسیب زدن به بافت فرش، سبب افزایش پرزدهی نیز می شود. استفاده از ترکیب آب و سرکه نیز می تواند در از بین بردن پرزهای فرش ماشینی بسیار موثر باشد که در این روش تثبیت و شفافیت رنگ نیز قابل تضمین است. هم چنین تجربه ثابت کرده به کارگیری از فرش های رنگ روشن پرزدهی بسیار کمتری نسبت به رنگ های تیره دارند.

 

قیمت فرش ضد حساسیت

فرش ضد حساسیت اصولا به فرش های ماشینی با تراکم بالا گفته می شود که در تولید آن از الیاف بافت بدون پرز یعنی اکریلیک هیت ست استفاده شده باشد. از این رو می توان قیمت بالایی را برای این فرش های ماشینی پر تراکم تخمین زد، چرا که با افزایش تراکم فرش، به هزینه های تولید منوط به آن نیز افزوده می گردد و علاوه بر آن با به کارگیری از الیاف بافت اکریلیک به عنوان بهترین الیاف بافت فرش های ماشینی مشابه به پشم طبیعی، مسلما هزینه های تولید فرش ضد آلرژی با تراکم بالا نسبت به تراکم های کمتر افزایش می یابد؛ برای مثال قیمت فرش 1200 شانه ضد حساسیت نسبت به تراکم هفتصد بافته شده با استفاده از الیاف بافت اکریلیک با اندکی تفاوت، بیش تر است.

 

از کجا فرش ضد حساسیت بخریم؟

در بهره مندی از بهترین فرش ضد حساسیت، ممکن است این سوال برای بسیاری از مشتریان در هنگام خرید به وجود آید که مرغوب و نامرغوب بودن فرش ضد حساسیت را چگونه می توان تشخیص داد، که در جواب این سوال علاوه بر مطالعه مقاله راجع به فرش های اکریلیک، می توانید با کارشناسان مربوطه در این زمینه نیز مشورت نمایید. اما لازمه اطمینان به کارشناس و بهره مندی از فرش اکریلیک ضد حساسیت، مراجعه به مراکز فروش معتبر است تا از محصولات مرغوب و با کیفیت بهره‌مند گردید. از جمله این مراکز معتبر که به صورت حضوری و غیر حضوری به ارائه محصولاتی چون انواع تراکم های فرش ماشینی ضد آلرژی و فرش ضد حساسیت کودک پرداخته، می توان به فروشگاه ساویز بافت اشاره داشت که علاوه بر تنوع بالای محصولی، همراه با محصولات ضد حساسیت خود، گارانتی معتبر اصالت و سلامت فرش را نیز ارائه می نماید.