فرش ماشینی درجه یک

تفاوت فرش و فرشینه چیست؟

تفاوت فرش و فرشینه چیست؟ کدام را بخریم؟ فرش ساویز بافت

شاید با واژه فرشینه در فروشگاه های اینترنتی آشنا شده اید و از خودتان پرسیده اید که فرشینه چیست؟ عده ای بر این باورند که فرشینه همان فرش های ماشینی است، در صورتی که چنین نیست و با بافته های ماشینی متفاوت است. امروزه بنا بر دلایلی که مهترین آن ها قیمت پایین فرشینه هاست، خرید این محصولات فانتزی زیادتر از قبل شده است، ولی عده ای به دلیل عمر کم این محصولات، از خرید آن ها منصرف می شوند و ترجیح می دهند فرش های مدرن و فانتزی را خریداری کنند. برای پاسخ به این سوال که تفاوت فرش و فرشینه در چیست؟ کدام را بخریم؟ با ما همراه باشید.

 

تفاوت فرش و فرشینه

فرش های ماشینی، محصولاتی هستند از جنس تارو پود. بافته هایی هستند که با قرار گرفتن نخ های رنگی در کنار هم به وجود می آیند. فرش های ماشینی در شانه و تراکم های مختلف در ابعاد 4 متری، 6 متر، 9 متر، 12 متر و... تولید می شود. طرح های بافته های ماشینی متنوع است و به صورت سنتی کلاسیک و فانتزی مدرن ارائه می شود. جنس فرش های ماشینی از آکریلیک، پلی استر، پلی پروپیلن است.

اما فرشینه ها بر خلاف فرش های ماشینی از جنس مخمل پلی استر هستند که طرح روی آن با بهترین دستگاه ها چاپ می شود و این محصولات در اندازه ای کوچک و به صورت قالیچه ای ارائه می شوند. بیشتر از فرشینه ها برای راهروها، پادری و آشپزخانه استفاده می شود. پشت آن ها چرم دوزی است و خاب آن ها همانند موکت است؛ در واقع لایه نمدی است که روی چرم دوخته شده است. دلیل چرم دوزی پشت آن این است که این لایه نمدی به دلیل سبک بودن روی سرامیک سر می خورد و این لایه چرم، مانعی است برای سر خوردن.

فرشینه ها در اندازه های کوچک بافته می شود و به صورت سه لایه است. لایه رویی آن پارچه، لایه وسط آن نمد و لایه زیرین آن چرم است و طرح های سنتی، گل، کتیبه ای است و به صورت بیضی، مستطیل و دایره های شکل تولید می شود. این کف پوش ها بدون خاب هستند و سطحی صاف و صیقلی شکل دارند و بهترین کاربرد آن برای پادری است؛ البته بسیاری از افراد برای آشپزخانه و یا راهروها از آن استفاده می کنند که این انتخاب نادرستی است، چون این کف پوش ها عمر بالایی ندارند.

رنگ این کف پوش ها ثابت است و با مواد شیمیایی تغییر رنگ نمی دهد. سبک بودن، شست و شوی سریع و آسان، قیمت پایین، داشتن طرح های زیبا از ویژگی های این کف پوش ها است.

معایب فرشینه ها به قدری بالاست که توصیه کارشناسان بر این است که از خرید این محصولات، منصرف شوید و اگر به دنبال طرح های فانتزی و مدرن هستید، پیشنهاد ما به شما گلیم فرش های فانتزی، فرش های مدرن و فرش های ترک فانتزی است که خصوصیات و برتری های منحصر به فردی دارد و سالیان متمادی می تواند طنین انداز فضای منزل شما شود.

 

همه چیز درباره فرش ماشینی

فرش های ماشینی کاشان، بافته هایی هستند که از سه نخ تار، پود و نخ خاب تشکیل شده اند. نخ خاب همان نخ های سطح فرش است که رنگی می باشند و دور نخ تار به حال U شکل زده می شوند و با نخ پود فیکس می شوند. نخ پود از جنس پلی استر، پنبه و جوت است و نرمی و لطافت فرش را بالا می برد. طرح های فرش های ماشینی با الیاف رنگی بافته می شوند بر خلاف فرشینه ها، که طرح ها روی پارچه چاپ می شود. به مرور زمان ممکن است طرح های فرشینه ها پاک شود در صورتی که فرش های ماشینی به هیچ عنوان طرح هایش پاک نمی شود.

فرش های ماشینی در طرح های مدرن و سنتی با شانه و تراکم تولید می شوند. شانه (تعداد گره های زده شده در یک متر از عرض) تراکم (میزان گره های زده شده در یک متر از طول)، میزان ضخامت، ظرافت و انسجام بین ریشه ها را مشخص می کند.
هرچه شانه و تراکم در بافته های ماشینی بیشتر باشد، ظرافت بیشتر و انسجام بین ریشه ها بهتر است و ضخامت کم می شود. بر خلاف فرشینه ها که اصلا شانه و تراکمی ندارند.

ریشه های زده شده در فرش های ماشینی با آهار (چسب زنی پشت فرش) فیکس می شوند و بدین صورت بهترین کف پوش برای منازل شما می شوند.

فرش های ماشینی در ابعاد مختلف بزرگ پارچه، متوسط و قالیچه تولید می شوند، در صورتی که فرشینه ها تنها به صورت قالیچه و پادری تولید می شوند. طول عمر فرش های ماشینی بالاست و امروزه بافته های ماشینی در طرح های مدرن و فانتزی نیز تولید می شوند. بهترین فرش برای آشپزخانه، اتاق خواب، راهروها همین بافته های ماشینی است.