فرش ماشینی درجه یک

مضرات خوابیدن روی فرش

مضرات خوابیدن روی فرش فرش ساویز بافت

بسیاری از مردم خوابیدن روی زمین را ترجیح می دهند و برای این کار دلیل درمانی مهمی دارند و بسیاری از افراد به دلایل فرهنگی و بر اساس عادت هایی که دارند، خواب شبانه بهتری روی زمین دارند.

برخی از افراد عادت به خوابیدن روی فرش ماشینی دارند و آن را به خوابیدن روی تشک یا تخت خواب ترجیح می‌دهند و ادعا می‌کنند که خوابیدن روی فرش، بهتر از خوابیدن روی تشک نرم است.

اینکه مضرات خوابیدن روی فرش زیادتر است یا منافع آن، بستگی به دلایل و انتخاب فرد دارد.
می توانند افراد طی شب های متوالی خوابیدن روی سطوح مختلف را امتحان کنند و می توانند پی ببرند که تشک خیلی نرم برایشان مناسب تر است یا خوابیدن روی سطح متعال و سفت.

 

مضرات خوابیدن روی فرش ساویز بافت

 

فرش ماشینی، زمین گیرتان می‌کند

درست است که سفتی زمین برای ستون فقرات و بهبود وضعیت کمر مناسب است؛ ولی چون فرش های ماشینی با الیاف مصنوعی بافته شده اند، ممکن است در تماس مستقیم با پوست، سبب بروز مشکلاتی در سلامت انسان ها شود.

مزایای فرش دستباف بسیار بیشتر از فرش ماشینی است؛ چون با الیاف طبیعی بافته شده است و مواد طبیعی موجود در آن الکتریسته ساکن تولید نمی‌کند؛ ولی امروزه کمتر کسی است که از قالی های دستباف بهره بگیرد؛ هزینه بالایی که باید برای خرید آن پرداخت شود، برای همه ممکن نیست؛ از این رو به فرش های ماشینی روی می آورند.

همه می‌دانند که قالی های دستباف به سلامت استخوان ها کمک می کند، باعث گرم شدن خانه در زمستان و سرد شدن آن در تابستان می شود و عایقی بسیار خوب برای جلوگیری از سر و صداست؛ ولی امروزه دیگر کمتر کسی است که بتواند این قالی های هنری و اصیل را خریداری کند و بیشتر ایرانیان کف خانه های خود را با فرش های ماشینی مزین می سازند.

جلوه زیبا و طرح‌ها و نگاره‌های ظریف بافت فرش های ماشینی همه را به وجه می‌آورد؛ ولی فرش ماشینی برای خوابیدن مناسب نیست و زمین گیرتان می‌کند. به دلیل وجود الیاف مصنوعی و پلاستیکی که در فرش های ماشینی به کار رفته است، بهتر است تماس مستقیم با بدن انسان نداشته باشد.

حساسیت های پوستی، مشکلات ریوی، خارش و سوزش چشم و... از مشکلاتی است که ممکن است بر اثر تماس مستقیم با فرش های ماشینی بالاخص روی کودکان ایجاد شود و این موارد از معایب فرش های ماشینی است.

در تماس مستقیم بدن انسان با قالی های دستباف این مشکلات ایجاد نمی شود و دلیل آن هم عدم استفاده از الیاف مصنوعی و رنگ های شیمیایی است؛ حتی هنگام راه رفتن روی فرش های ماشینی، موکت‌ها و گلیم فرش های ماشینی الکتریسته ساکن تولید می‌شود.

شاید با این مورد مواجه شده باشید که جرقه‌ای در سر انگشتان زده می‌شود و این مورد به دلیل تجمع بارهای یونی است که این مشکل در تماس با قالی دستباف ایجاد نمی‌شود.

با این حال بسیاری از افراد خوابیدن روی زمین را ترجیح می‌دهند و از آنجایی که امروزه کف خانه‌ها با فرش های ماشینی پوشانده شده است و کمتر خانه‌ای است که با قالی دستباف مفروش شده باشد، بهتر است هنگام خوابیدن روی فرش ماشینی افراد نکاتی را رعایت کنند تا سلامتی آن‌ها به خطر نیافتد و با رعایت نکات ساده افراد می‌توانند از مضرات فرش های ماشینی روی سلامتی شان جلوگیری کنند.

 

به صورت اصولی روی فرش ماشینی بخوابید

تحقیقات نشان داده است که خوابیدن روی زمین سبب بهبود کمردرد شده و مسبب خواب بهتر در طول شب می‌شود؛ ولی از طرفی الیاف مصنوعی در فرش های ماشینی سبب کاهش تراکم استخوانی و افزایش دردهای عضلانی می شود؛ از این رو بهتر است روی فرش ماشینی تشک سفت متوسطی پهن شده تا بدن در تماس مستقیم با الیاف مصنوعی که مملو از رنگ های شیمیایی هستند قرار نگیرد و بهتر است وقتی فرد روی سطح سفت می خوابد، بالش زیر سر خود قرار دهد.

دلیل خوابیدین روی سطح سفت این است که ستون فقرات مستعد خم شدن است و وقتی روی سطح سفت قرار بگیرد، مسببی است برای تراز شدن گردن و ستون فقرات.

الیاف مصنوعی و رنگ های شیمیایی در فرش های ماشینی سبب ابتلای افراد به دردهای مفصلی می شود و از آنجایی که گرد و غبار به داخل ریشه ها نفوذ می کنند، ممکن است فرد مبتلا به آلرژیک شود؛ از این رو توصیه می شود که نظافت کف زمین مرتب صورت گیرد و گرد و غبار روی آن با جارو کردن زدوده شود.

بهتر است ملحفه ای، روانداز، پتو یا تشک نازک روی فرش ماشینی پهن شود و گردش هوا پس از خوابیدن روی این روانداز می تواند سبب از بین رفتن بوی نامطبوع، قارچ یا کبک شود.

کیفیت فرش های ماشینی متنوع است و ایرانیان در هنگام خرید همانطور که زیبایی و جلوه فرش برایشان اهمیت دارد، باید به کیفیت و استاندارد بودن بافته توجه کنند.

برخی از الیاف موجود در فرش های ماشینی سبب حساسیت های پوستی، کاهش تراکم استخوانی و دردهای استخوانی می‌شود و بهتر است در هنگام خرید، افراد به هیت ست شدن الیاف توجه کنند و فرش های ماشینی که با الیاف هیت ست شده بافته نشده اند را خریداری نکنند؛ چون الیاف در فرآیند هیت ست شدن، پرزهایشان گرفته شده و نسبت به فرش هایی که با الیاف هیت ست نشده بافته شده اند، حساسیت‌های پوستی و ریوی کمتری را برای فرد ایجاد می‌کنند.

رعایت این موارد است که سبب می‌شود که خوابیدن روی فرش ماشینی نه تنها ضرر نداشته باشد؛ بلکه منفعت و سود نیز داشته باشد.

 

روش اصولی خوابیدن روی زمین فرش ساویز بافت

 

نکاتی برای داشتن خوابی بهتر روی فرش ماشینی

درست است که افراد می توانند با رعایت نکات گفته شده خوابی بهتر روی فرش ماشینی داشته باشند؛ ولی افراد باید به شیوه خوابیدن و شرایط نیز توجه کنند.

مدت زمان قابل توجهی از عمر آدمی در خواب می گذرد و توجه به شیوه صحیح خوابیدن می تواند بر سلامت کمر تاثیر گذار باشد.
خوابیدن روی سطح سفت نیازمند استفاده از یک بالش نرم است تا سر و گردن روی سطح نرمی قرار گیرد.

  • پهن کردن زیر اندازهای نازکی که برای یوگا استفاده می شود، می تواند برای بهبود کمر و ستون فقرات مؤثر باشد.
  • افراد باید توجه کنند که برای اینکه خوابیدن روی فرش به نفعشان باشد، حتما روی کمر بخوابند؛ چه بسا که خوابیدن روی شکم یا پهلو نمی تواند به ستون فقرات کمک کند.
  • خوابیدن روی فرش هایی که ضخامت بیشتری دارند از قبیل فرش 700 شانه یا 500 شانه برای فرد لذت بخش‌تر است تا خوابیدن روی گلیم‌های سخت و سفت که نرمی و لطافت ندارند.
  • فرش های 1500 شانه یا 1200 شانه جزو فرش های ظریفی هستند که می توانند کف پوش های زینتی به حساب آیند و گزینه مناسبی برای خوابیدن نیستند.
  • تشک نه باید آنقدر نرم باشد و نه سفت و سخت. درجه سختی تشک و زیراندازی که روی فرش ماشینی قرار می گیرد باید متعادل باشد.
  • بهتر است سالی یکبار فرش های ماشینی توسط قالیشویی ها شسته شود تا گرو غبار و ذراتی که ما بین ریشه های آن قرار گرفته، از بین رود.

از نظر طب سنتی، فرش های ماشینی دارای طبع سرد هستند که خوابیدن روی آن سبب استخوان درد می شود و این کف پوش ها عایق مناسب حرارتی نیستند؛ از این رو بهتر است قبل از خوابیدن مستقیم روی فرش، زیر اندازی مثل پتو پهن شود.

 

چه فرش های ماشینی به سلامتی بدن ضرر نمی رسانند

اگر نکاتی که در بالا بدان اشاره شد و بدان عمل شود، مسلما فرش های ماشینی به سلامتی بدن ضرر نمی رسانند و می توانند همانند قالی های دستباف، کف پوش مناسبی تلقی شوند.

الیاف مصنوعی که در بافت فرش های ماشینی به کار می رود، رطوبت و نم را به خود نگه نمی دارند و بهترین گزینه برای پوشاندن کف زیر زمین ها، مطبخ ها و آشپزخانه هاست.

فرش های ماشینی که با الیاف آکریلیک هیت ست شده که خصوصیات شبیه پشم طبیعی را دارند، بافته شده است، می تواند بهترین گزینه به جای قالی های دستباف باشد. درست است که سطح این قالی ها سرد است؛ ولی استفاده از فرش های 700 شانه که با الیاف آکریلیک بافته شده اند، بهترین انتخاب برای مکان هایی است که از زمین برای نشستن یا خوابیدن استفاده می‌کنند.

الیاف پلی پروپیلن و همچنین هر نوع الیافی که هیت ست نشده است سبب دردهای استخوانی، اگزمای پوستی شدید و سبب جذب نشدن کلسیم به بدن می شود که بهتر است در مکان هایی که از زمین برای خوابیدن قرار است استفاده شود یا از قالی های دستباف بهره‌گیری شود و یا از فرش های ماشینی که با الیاف آکریلیک هیت ست شده بافته شده اند.

گروه تولیدی ساویز بافت در هنگام تولید فرش ماشینی ضمن توجه به طرح‌ها و نگاره‌های زیبا به کیفیت بالا و استاندارد بودن محصولات نیز توجه دارد و فرش های ماشینی تولید می‌کند که با مرغوب ترین الیاف هیت ست شده بافته شده اند.